Ajankohtaista

Metallin imago

12.1.2017|0 Comments

Josekin, PKKY/Amo-Outokummun, Kummun koulun, Outokummun teollisuuskylän ja metalliteollisuusyrityksistä mm. Okun Koneistuspalvelun ja Outotecin yhteistyönä tehtävää paikallista metallin imagotyötä on jatkettu loppuvuodesta 2016 järjestämällä vanhempainilta uuden Kummun koulun hienossa yhteisaulassa yläasteen keväällä 2017 valintoja tekeville ikäluokille ja heidän vanhemmilleen. Tammikuussa imagotyö jatkuu tutustumiskäynnillä Okun Koneistuspalvelussa 11. ja 12.1. Mukana kierroksella ovat olleet myös te-palveluiden edustajat. Niille, jotka eivät ole päässeet paikalle tutustumaan siihen, mitä moderni metalli- ja teknologiateollisuus on - suosittelemme lämpimästi klikkausta tästä linkistä "mahdollisuuksien metalli" esittelyvideoon (Youtube). Suosittelemme klikkausta lämpimästi kaikille yläasteikäisille ja myös heidän vanhemmilleen. Yksi mainio urapolku yläasteen jälkeen voisi löytyä teknologiateollisuudesta - meillä Outokummussa on jatkossakin tarvetta metallin osaajille!

Pohjois-Karjalan trendit

14.11.2016|0 Comments

Pohjois-Karjalan maakuntaliiton julkaisema Pohjois-Karjalan trendit kuvaa maakunnan toimialojen kehitystä puolivuositietojen välityksellä. Nyt julkaistussa katsauksessa käsitellään kevään 2016 tietoja. Oheisesta linkistä klikkaamalla avaat julkaisun pdf-version.

Maakuntauudistus ja yritysten kasvupalvelut

10.11.2016|0 Comments

Meneillä olevaan maakuntauudistukseen yhtenä olennaisena osana liittyvät yritysten kasvupalvelut. Suomen hallitus on linjannut maakunnille siirrettävistä tehtävistä 5.4.2016. Linjauksen mukaan pääosa ELY-keskusten tehtävistä siirretään maakunnille ja palveluiden järjestämisessä hyödynnetään järjestäjä-tuottaja -mallia. Maakuntauudistuksen yhteydessä yritys- ja TE-palvelujen asiakaslähtöisyyttä ja vaikuttavuutta vahvistetaan yhdistämällä ne julkiseksi kasvupalveluksi. Suomen hallitus on 1.9.2016 hyväksynyt, että työvoimapalveluiden tehostaminen toteutetaan laajentamalla yksityisten toimijoiden roolia palvelutuotannossa. Tällä maan hallitus kertoo luovansa pohjaa maakuntauudistuksen yhteydessä kasvupalveuksi integroitavalle yritys- ja TE-palvelujärjestelmälle ja siirtymiselle monituottajamalliin palvelutuotannossa. Maakunnallisissa kasvupalveluissa rahoituksen volyymi on Suomessa ollut vuoden 2015 volyymiin suhteuttaen n. 1000 M€, josta 80 % on kansallista rahoitusta ja noin 20 % on EU:n koheesiorahoitusta. Henkilötyövuosia palveluissa olisi maakunnissa reilut 3000 htv ja vajaa 100 htv jäisi Tekesiin. Toistaiseksi on vielä ratkaisematta, millä jakoperusteilla rahoitusta suunnattaisiin maakuntiin, mutta Itä-Suomen näkökulmasta rahoituksessa tulisi ottaa huomioon maan eri osien kehityserot ja logistiset haasteet. Elinvoimaista yritystoimintaa koko maassa ja myös perinteisen teollisuuden uudistumista on kyettävä tukemaan.

Teollisuuskylä uusii nettisivustonsa

25.10.2016|0 Comments

Outokummun teollisuuskylän nettisivut ovat läpikäyneet kokonaisvaltaisen uudistuksen. Uudistuksen myötä palvelemme asiakkaitamme paremmin myös englanniksi. Suomen- ja englanninkieliset sivustomme sisältävät pääosiltaan samoja asioita, joten toivomme että välitätte sanomaa eteenpäin omissa verkostoissanne ja some-kanavissanne. Olemme tehneet em. lisäksi myös informatiivisen venäjänkielisen entry-sivuston, josta ohjataan asiakkaat joko englanninkielisille tai suomenkielisille sivustoillemme. Otamme mieluusti vastaan palautetta uusista sivustoistamme sekä niiden sisältöjen kehittämisestä entistä paremmin asiakkaitamme ja potentiaalisia uusia asiakkaita ajatellen - älkää epäröikö antaa palautetta. Sivustolle tuotetaan jatkossa myös ajankohtaisia blogikirjoituksia ja linkittelemme tietopankki otsakkeen alta löytyvälle "materiaalit" osastolle myös muuta toimintaympäristötietoa ja teollisuuskylän esittelymateriaaleja.

Teollisuuskylän toimitusjohtaja vaihtui 1.6.2016

30.5.2016|0 Comments

YTM, Juuso Hieta aloitti toimitusjohtajana teollisuuskylässä kesäkuun alussa. Samaan aikaan kahdeksan vuotta toimitusjohtajana ollut MBA, Juha Heikura siirtyi Joensuun Kodit Oy:n toimitusjohtajaksi.

Tuotantotilojen laajennukset valmistuivat

9.3.2015|0 Comments

Piippo Oy:n ja Kirike Oy:n tuotantotilojen laajennukset valmistuivat aikataulujen mukaan loppuvuodesta 2014. Piippo Oy:lle luovutettiin tilat käyttöön 30.9.2014 ja Kirike Oy:lle 15.12.2014.