Näin Outokummun seudun teollisuuskylä syntyi.

Teollisuuskylä perustettiin 1979 monipuolistamaan Outokummun seudun elinkeinoelämää, koska tiedossa oli 80-luvun aikana kaivostoiminnan loppuminen. Koko seutukunnan haasteena oli puhaltaa yhteen hiileen elinkeinoelämän monipuolistamiseksi ja kehittämiseksi. Tässä haasteessa teollisuuskylän rooli oli merkittävä ja siinä se myös onnistui.

Outokumpulaisten asiaa veivät eteenpäin myöhemmin kansallisesti tutuiksi nimiksi nousseet Pertti Voutilainen ja Raimo Sailas sekä useat outokumpulaiset yrittäjät ja maakunnan vaikuttajat. Sitkeän työn ja hajasijoitustukien turvin saatiin kehittämisen pyörä pyörimään. Pian ensimmäinen teollisuushalli nousi Turulan mäntykankaalle. Monen laajennuksen jälkeen tuossa hallissa (20 000 m²) toimii edelleen Turulan Konepaja, nykyinen Turula Engineering Oy.

Teollisuuskylän omistajat – Outokummun kaupunki ja Polvijärven kunta – ovat vahvasti mukana yhtiömme tukena, kun rakennamme toimitiloja asiakasyrityksillemme. Täällä on totuttu tekemään konkreettista työtä kelloon katsomatta yritysten toimintaympäristön ja olosuhteiden kehittämiseksi.

Tänään asiakasyrityksissämme on entistä enemmän pieniä palvelu- ja asiantuntijayrityksiä sekä koulutusalan toimijoita, jotka arvostavat Teollisuuskylän palveluja myös täsmäkouluttamisen, tai vaikkapa kokoustilojen ja -tarjoilun järjestämisessä.